זכויות יוצרים בסיכומים שתלמידה קיבלה ממורה פרטית

שלום וברכה!
רציתי לישאול שאלה
חברתי הייתה אצל מורה פרטית והיא לימדה אותה בכול מיני מקצעות כמו חשבון אנגלית…. והיא סיכמה לה את הכול ואת כול הכללים ואני רוצה לעתיק את הכללים גם לעצמי כדי שיהיה לי כי יש לי מבחני קבלה לסמינר ועכשיו אני לא יודעת אם זה יהיה גזל כי אמא של חברה שלי התקשרה אליה(אל המורה) לישאול אותה אם היא מרשה אז היא אמרה שזה לא ממש הוגן, ואני לא יודעת למה אז אני לא יודעת אם מותר לי להעתיק גם לעצמי או שאסור לי! (והאם יש פה דין של זכיות יוצרים כלומר על דף הסיכום)
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אם המורה הפרטית חיברה חוברת סיכומים והיא נותנת לכל תלמידה עותק, יש למורה בחוברת זו זכויות יוצרים (אולם ייתכן שאף על פי כן מותר להעתיק לצורך לימוד אישי). אבל אם כתבה את הסיכומים יחד עם התלמידה תוך כדי העבודה, אין לה זכויות יוצרים ומותר לך להעתיק ממנה.

מקורות:

חוק זכות יוצרים ה'תשס"ח סעיף 34 ועיין כאן.