קבלת נזירות בזמן הזה

שאלה:

האם אפשר לקבל נזירות היום

תשובה:

שלום רב,

א. אדם שקיבל על עצמו "נזירות" בזמן הזה, דינו כנזיר.

ב. אולם למעשה אין לעשות כן. כיון שאין אפשרות להיפטר מהנזירות, ואי אפשר להיזהר בדיני נזיר.

ג. מי שנדר בנזיר בזמן הזה הרי זה נזיר לעולם, שאין לנו בית כדי שיביא קרבנותיו במלאת ימי נזרו. ואם עבר ושתה או גלח או נגע במת וכיוצא חייב מלקות.

ואם נדר כן בחו"ל י"א שכופין אותו שיעלה לארץ ישראל, וי"א שאינו צריך. ונזיר שמשון לכו"ע אינו צריך לעלות.

מקורות:

בענין נזירות נוהגת בזה"ז כן מפורש ברמב"ם סופ"ב, ושם ובראב"ד שם נתבאר שאם עבר על נזירותו לוקה, וכן דין הנודר בנזיר בחו"ל, ובדין נזיר שמשון עי' ש"ך יו"ד סי' רלט ס"ק כח, ובענין האיסור בזה"ז ראה בראב"ד שם שאסר, ובכ"מ שם שהתיר, וכ"מ בשו"ע סי' רג, וראה עוד בקר"א נזיר יט, ובאמבוהא דספרי נשא ו, ה, ובקובץ בית אהרן וישראל כב עמ' עא תשו' מהגרז"נ גולדברג, ועי' עוד בשו"ת דברי יציב ליקוטים סי' פו, ועל כן אין לעשות כן בפרט כאשר שיטת הראב"ד לאיסור, ואף מבחינה מעשית אין כמעט אפשרות כיום להיזהר בדיני נזירות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כתבתם "מבחינה מעשית אין כמעט אפשרות כיום להיזהר בדיני נזירות".

    למה ומדוע? אפשר להיות נזיר שמשון, בפרט היום שהגאולה החלה קמעא קמעא.

  2. עצםן נזירות שמשון היא דבר שקשה מאוד ליישום, לא דומה נזיר לל' יום לנזיר עולם, כמו כן קשה היום להזהר בטומאה וטהרה. ובכלל זה מיותר, יש הרבה מה לעשות בעבודת ה' קודם לזה…

  3. שוב ועוד פעם, לא הבנתי מה קשה? נזיר שמשון מיטמא למתים דלא כנזיר עולם! הלא שנותינו 70\80 כי גז חיש ונעופה.

    ולמה מיותר, "שקלו בכתוב כנביא", רמב"ם סוף הל' נזירות, וכידוע שאף מביא לנבואה. מה יותר נצרך לעבודת ה' היום מנבואה נשגב מבינתי.

    כמובן, רק אדם שקול ומיושב שבקי בהלכות וכו', אבל מאידך מה טעם להפחיד ולהרחיק ממצוות התורה שהם לעולם ולנצח נצחים אינם בטלים ואינם משתנים.