מייבא סחורה לארץ, האם מותר למכור במחיר מוזל

אני רוצה להביא לארץ סחורה של אוזניות וכד' רציתי לשאול אם מותר למכור ביותר זול ממחיר השוק (בארץ) ויותר משתות? מותר?

תשובה:

שלום רב,

מותר למכור פחות ממחיר השוק, כל עוד שניתן להרוויח. מותר למכור ביותר משתות ממה שקנית, הגבלה על שתות נאמרה רק במכירת מצרכי יסוד ורק במקרה שניתן לאכוף את ההגבלה. עם זאת אסור למכור במחיר יותר גבוה מהמחירים הגבוהים בשוק.

מקורות:

בשו"ת חתם סופר חלק חו"מ סי' קיח כתב שאסור לגרום להפסיק פרנסתו של אחר לגמרי. אמנם במקרה זה לא נראה שאם יש אחד שמוזיל ממחירי השוק יפסידו אחרים את פרנסת לגמרי, שהרי רוב אנשים הקונים אוזניות אינם מבררים את כל המחירים לפני שקונים.
לעניין ריווח יותר משתות עיין שו"ע חו"מ סי' רלא סעיף כ.
לעניין איסור אונאה עיין שם סי' רכז. בזמנינו שיש הרבה מחירים בשוק אין איסור אונאה אלא אם מוכרים ביותר מהמחירים הגבוהים בשוק.