האם מותר לאשה ללחוץ יד לגבר שהושיט לה יד משום נימוס

האם יש איזה היתר לאשה ללחוץ יד לגבר שכבר הושיט לה יד השאלה היא במדינה שזה רק משום נימוס ולא יותר אם אפשר להרחיב במקורות תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אסור לאשה ללחוץ יד לגבר.

מקורות

עיין ברבינו יונה שערי תשובה שער ג' סעיף פ' ועיין בדרכי תשובה יו"ד סימן קפ"ג ס"ק ט"ז.

עיין בשו"ת אגרות משה או"ח ח"א סימן קי"ג ובאבן העזר ח"ד סימן ל"ב סק"ט שכתב שאסור לגבר להושיט יד לאשה, אמנם עיין באבן העזר חלק א' סימן נ"ו שכתב ששמע שיש כמה יראי ה' שמקילים בזה, (להושיט יד בדרך נימוס) ומסיים שאף שיש לדון אותם לכף זכות מכל מקום לעניין מעשה קשה לסמוך עליהם עד כאן דברי האגרות משה, ומבואר שדעתו של הגאון הנ"ל שאסור להושיט יד לגבר.

ועיין בספר טהרת ישראל עמוד 44 שכתב שלחיצת יד חמורה כמו חיבוק ונישוק, ועיין בשו"ת אז נדברו ח"ב סימן ע"ג

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה אבל האם אין לחלק בין איש לאשה כל מה שדן שם האג"מ זה לגבי גבר שאז מצוי שיש בזה חיבה וכו' אבל על האשה לכא' יש יותר להקל ובפרט אם הגבר הוא גוי שאז אין בזה איסור דלפני עוור אני אשמח אם תענו תודה ושבת שלום

  2. שלום וברכה! מאחר ודעת הפוסקים לאסור וכפי שכתבתי בתשובה, באופן כללי אין מקום להתיר זאת, אולם אם יש לך איזה מקרה חריג ויש נסיבות קשות ומיוחדות, יש לפנות למורה הוראה מובהק.