לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נטילת ידיים לאחר נגיעת בבעלי חיים

יש לנו חתולה שאנחנו מגדלים, אני מקפידה ליטול ידיים אחרי נגיעה בה, השאלה שלי לגבי הבן שלי בן 9 הוא נוגע בה ולא נראה לי שתמיד נוטל ידיים ואח"כ אוכל, והולך לת"ת שם הוא לומד תורה ומתפלל, האם באמת נגיעה בחתולה מטמאת וצריך ליטול ידיים אח"כ כמו אחרי נגיעה בנעליים וכדו'? אודה לכם מאוד לתשובה, כבר תקופה ארוכה אני מתלבטת בשאלה הזו. תזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין מי שנוגע בחתול, אינו צריך ליטול ידיים (כמובן שזה רק במקרה שהידיים לא התלכלכו), אמנם המדקדקים מחמירים ליטול ידיים אחרי נגיעה בבעל חי טמא.

ולכן מעיקר הדין לא צריך להטריח את הבן הקטן להקפיד על נטילה זו, ואם הוא מחמיר תבא עליו ברכה.

מקורות

עיין במשנה ברורה סימן ד' ס"ק מ"ה שכתב שאם אדם נוגע בבעל חי מספיק שינקה את ידיו, ואינו צריך ליטלם, אבל עיין בכף החיים ס"ק פ"א שכתב שם ספר יפה ללב שיש להחמיר בכל נגיעה בבעל חי טמא ליטול ידיים.