לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שוכר דירה, האם עליו להשאיר את המזוזות והאם על בעל הדירה לספק בלוני גז

שלום לכבוד הרב,
הנני שוכר דירה וכמה שאלות
1. המזוזות בביתי שלי הם ונחשבות מהודרות מאוד, בעל הבית לא שם מזוזות בכניסתי לדירה, האם כאשר אעזוב חלה עלי החובה להשאיר את המזוזות שלי?
2. האם בעל הדירה חייב לספק בלוני גז לדירה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

1. תהיה חייב להשאיר את המזוזה, אבל תוכל לדרוש תשלום מהשוכר הבא אחריך, או מהמשכיר. אם המשכיר או השוכר יטען שהם מסתפקים במזוזה זולה, לא תוכל לדרוש מהם יותר.

2. למיטב ידיעתי, המנהג הוא שהמשכירים מספקים בלוני גז, ואם כן, אם לא סוכם אחרת, הרי הם חייבים לספק.

מקורות:

1. שו"ע יו"ד סי' רצא סעיף ב.
2.  רמ"א חו"מ סוף סי' שיד.