טבילת קומקום שמיוצר בחו"ל

שלום וברכה עברתי פה על השאלות באתר-בתחום הטבילת כלים ולא מצאתי מענה לבקשתי. קניתי קומקום חדש שמיוצר בחו"ל וכו'-קומקום זה קיבלתי אותו כתחליף לקומקום שהחזרתי לחנות עקב תקלה-את הקומקום הקודם שהיה לי טבלתי במים וחיכיתי שהתייבש והשתמשתי-. שאלתי היא האם את הקומקום הזה אני חייב לטבול-עקב המחשבה שאולי בגלל ההטבלה הייתי התקלה בקומקום(הייתה נזילה).—כל זה נובע ששמעתי בגלל שכשלמדתי בישיבה -למדתי שאפשר לפרק בורג אחד או משהו כזה ולפתור כך בעצם מטבילה-כאילו זה נוצר על ידי יהודי.-או שבכל זאת אני חייב לטבול- בברכה דניאל ארביב

תשובה

שלום וברכה

אני בעצמי טבלתי כמה וכמה קומקומים, ואני מכיר עוד הרבה אנשים שעשו כך, ואף פעם לא שמעתי שהקומקום התקלקל מחמת הטבילה, ובפרט שאתה אומר שהמכשיר שלך התקלקל מחמת נזילה, מסתבר מאוד שאין לזה שום קשר  שאין

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. חשוב לציין שיש שלא מבדילים וטובלים גם קומקום מיחם דיגטליבקומקום זה אכן אין לו תקנה ומיד מתקלקל החלק הדיגטלי ובזה תקנתו שיפתח בורג(אלא שבמקרה זה יש שכתבו דדוקא אומן יפתח את הבוגים כי סתם פתיחת בורג אינו פירוק שיבטלו מכלי)
    בקומקום חשמלי רגיל גם אני טבלתי הרבה,
    ועיצה קטנה שמיד אחר הטבילה להפכו ולנערו היטב כי כל הבעיה רק באיזור החוטי חיבור השוכנים לרוב באיזור העליון של הידית, באופן זה אחר כמה ניעורים חזקים ניתן להפעילו ואין צורך להמתין יום וכו'