לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תיקון למוציא זרע לבטלה

שלו' כבוד הרבנים

איזה תיקון/ים יש למוציא זרע לבטלה מדעתו כגון שהי' חילוני ר"ל (ושחזר בתשובה)
והכוונה בתיקון ע"י מעשה מכפר, כגון תענית או סיגוף,
ואפילו שעל פי ספרים (של גדולי ישראל ראשונים או גאונים וכו') "שאינם להלכה" כגון ספר חסידים וכו?

תודה

תשובה

שלום וברכה

לדור שלנו התיקון הוא על ידי תשובה, ועל ידי לימוד התורה בעמל ויגיעה, צריך להרבות כמה שיותר בעמל התורה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום רב התאהבתי באשת איש והיינו בקשר היום אני יודע שחטאתי וגם חליתי במחלה קשה אך בזכותה גליתי את המחלה בזמן היא התעקשה שאלך לרופא לבדוק שיעול אם לא היתה מתעקשת לא היתי הולך היום אני מתחזק בתורה הולך למקווה מניח תפילין קורא תהילים
    אך אני והיא מאוהבים היא בהליכי גירושים אין ביננו מגע האם יש אפשרות שנהיה ביחד לאחר גירושיה ואיך אני מכפר על חטאי ועושה תיקון
    יש לציין שחייה עם בעלה לא היו טובים עוד לפני שהכירה אותי
    האם יכול להיות שזהו גורל משמיים שנהיה ביחד
    האם יש רב שיוכל לפתור לי סוגיה סו או לפתוח בקבלה ולמצוא תשובות
    תודה על העזרה

  2. זה ממש לא משנה בזכות מי גילת את המחלה. האשה הזו אסורה לך באיסור חמור, לפני גירושיה היא אשת איש לכל דבר, ולאחר גירושיה היא אסורה לך מחמך היותך הבועל, ויש איסור לבעל ולבועל.
    אין לי מה לבדוק עפ"י הקבלה, או אם יש כאן אות משמים. כי בתורה שניתנה מסיני נאמרו דברים מאד ברורים ביחס שלך עם אשה זו: איסור גמור.
    ה' ישלח לך רפואה שלמה במהרה, ותמצא בת זוג שמותרת לך.