תרומת זרע והקפאת ביציות

שלום. אני בת 38, הייתי בזוגיות 4 שנים עם בחור ושום דבר לא מתקדם לכיוון חתונה וילדים, לכן החלטתי מפאת גילי לגשת לבנק הזרע להביא ילד לעולם. אני בחורה שומרת מצוות, מסורתית ושאלתי היא: מבחינת ההלכה, האם לקחת זרע מגוי או מיהודי, מה אומרת ההלכה?, לתשובתכם בהקדם אודה.?

תשובה:

שלום רב.

תרומת זרע לכתחילה אסורה (הכוונה –  ההיפך מאם כבר נולד ילד מתרומה זו). ראי כאן עוד בענין.

מעבר לנושא הלכתי, כדאי אולי למקד את המחשבה גם לפן נוסף. כל ילד אמור לגדול כשיש לו אב ואם, כך עשה זאת הקב"ה, וכך גם ניתן להבין כי זה צורך חיוני של הילד לגדול כשיש לו אב ואם. יצירת מצב שבו ילד גודל כשאין לו אב כלל, (אפילו לא בתמונות) הוא לא בריא. אלא שלעפמים האשה מאד רוצה ילד עבורה, לכן היא מגיעה למקום זה, אבל צריכים לדעת כי זה ממש לא טובת הילד.

במצבך, הייתי אולי מייעץ לך לעשות דבר אחר. כיום ניתן לעשות שאיבת ביציות והקפאתן לצורך הפרייתן במועד מאוחר יותר. כשעושים הפריה חוץ גופית אשה יכולה ללדת גם עד גיל 54 לערך, אלא שבשלב מסויים כבר לא ניתן לשאוב ביציות ע"מ להפרות אותן משום שפוריות האשה מסתיימת איפה שהוא באמצע שנות ה40. לכן עכשיו אם תעשי הקפאת ביציות זה נותן לך מרווח זמן ארוך נוסף לאפשר לך למצוא את בחירת ליבך.

בהצלחה.

לפרטים נוספים, ולאן לפנות את יכולה ליצור קשר 02.5001501