תשובה למי שנכשל במשכב זכר

שלום כבוד הרב שליט"א

חבר שלי שאל אותי, מה העונש למי שחטא בעניין של אישות עם גבר?

ואיך אפשר לכפר על זה?

תשובה:

שלום רב.

איסור משכב זכר הוא איסור חמור ביותר "ואיש אשר ישכב את זכר משכבי אשה, תועבה עשו שניהם, מות יומתו דמיהם בם". (ויקרא כ, יג). ועונשו של העובר על איסור זה הוא העונש החמור ביותר: סקילה, כמבואר בסנהדרין נד.

כמו לכל עבירה גם לאיסור זה נתן הקב"ה את ענין התשובה שעל ידי כך אדם יכול להתנקות מהעבירות שבידו. ענין התשובה היא כמו שכתב הרמב"ם בפרק ב' מהלכות תשובה הלכה א': "אי זו היא תשובה גמורה, זה שבא לידו דבר שעבר בו ואפשר בידו לעשותו ופירש ולא עשה מפני התשובה, לא מיראה ולא מכשלון כח". ובנוסף, צריך גם להתוודות לפני הקב"ה וכל המרה הרי זה משובח כפי שכתב שם הרמב"ם בתחילת פרק א'.

תנאי נוסף יש בהלכות תשובה "ומה היא התשובה הוא שיעזוב החוטא חטאו ויסירו ממחשבתו ויגמור בלבו שלא יעשהו עוד שנאמר יעזוב רשע דרכו וגו", (רמב"ם שם פ"ב ה"ב). ראה עוד בדברי הרמב"ם שם מה שכתב בהלכות תשובה.

בשו"ת אגרות משה (או"ח ח"ד סי' קטו) השיב לבחור ששאל אותו על דרכי התשובה במקרה שנכשל במשכב זכר, ובסיום מכתבו כתב: "העצה הגדולה הוא למוד התורה בעיון שהוא מציל ושומר מכל העריות ואף מהרהורים כדאיתא ברמב"ם סוף הלכות איסורי ביאה גדולה מכל זאת אמרו יפנה עצמו ומחשבתו לדברי תורה וירחיב דעתו בחכמה וכ"ש שיועיל זה להנצל מיצה"ר דעבירה בזוי הזו. והנני גומר בברכה שתהא תשובתך שלימה וגמורה ותתגדל בתורה ויראת ה".

הרבה הצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בנוסף לדברי הרב
    יש לאר"י זל תיקון לכול האיסורים אותו עושים בימי השובב"ים בישיבות השלום של הרב בצרי ועוד
    לגבי התשובה של רבי אליעזר בן דורדיא הרבה שואלים גם אנו בכינו גם אנו הורדנו דמעות ועוד שלא חטאו כמו אליעזר בן דורדיא ששכב עם נידות גוייות
    ומה זכה אליעזר בן דורדיא להקרא רבי ועוד להפטר מגיהנום וזכה למעלה הגדולה ביותר של מזומן לעולם הבא שזה למעלה מבן העולם הבא וחלק בעולם הבא
    וראיתי תשובה בנושא שיש סליחה מחילה וכפרה …סליחה זה מה שרובנו עושים עם בורא עולם רוצים שיסלח כדי להמשיך הלאה כמו שהקהלות יעקב כתב לגבי קין ותשובתו
    מחילה זה דרגה יותר טובה כשהחוטא מוריד דמעות וזועק
    אבל הטובה ביותר זה כשהחוטא מבין מה עשה כול גופו רועד מבושה מזדעזע הוא נשבר מעומק ההבנה מה עשה לבורא עולם לא תשובה שמטרתה שהשם לא יפגע במזלי וביתי אלה תשובה כדי שהשם ידע ויראה וישמע שאני החוטא מלא בושה מלא כלימה עיני דומעות וליבי שותת ולא אפסיק עד שאפייס לבוראי ….וזה הצליח אליעזר בן דורדיא לעשות לעשות תשובה לא כלפי חוץ לא למען סליחה ושלום …
    תשובה מאהבת השם מהכרה עמוקה שפגע במלך מלכי המלכים
    אם נעשה תשובה כזו כמו אליעזר בן דורדיא גם אנו נקבל מחילה וכפרה גמורה