הגדלת מספר שעות עבודה כדי לקבל מימון של משרד התמ"ת למעון

שלום וברכה.
הגשתי בקשה למשרד התמ"ת-לקבלת הנחה למעון שבו הילדה שלי נמצאת-אחרי תקופה לא קצרה שבה דחו אותי לא מעט-אמרו לי שאני לא זכאי-בגלל שחסרות לי שעות שאני לומד בהם או עובד בהם-השעות לא מצטרפות אחת לשניה.(צריך 24 שעות שבועיות).את כל הדברים האלה הם אמרו לי לאחר יותר מ3 חודשים-ולא אמרו לי בהתחלה.
השאלה שלי היא כזו:(2 חלופות)
א. האם אני יכול לקחת שעות עבודה ממישהו(בשמירה)-להגיש אותם למעסיק כאילו אני עשיתי אותם(לא עושה באמת)-וכך בעצם לעבור את סך השעות שצריך.ולקבל את ההנחה-וכמובן לשלם לבן אדם שנתן לי את השעות-על השעות שהפסיד.
ב. לעשות באמת השעות האלה ולהגיש אותם-אך לשלם למי שנתן לי את השעות את השכר המגיע לו -אילו היה עושה את השעות.
אשמח למענה.

נ.ב על אותו מקרה אפשר גם לשאול לגבי לקיחת שעות ממישהו על מנת לשלם ביטוח לאומי דרך המעסיק-בסכום מוזל במקום לשלם ביטוח לאומי-עקב זה שאתה לא עובד-מעל 120 ש"ח.(במקום דרך המעסיק-יוצא יותר נמוך).
בברכת התורה ותודה רבה

תשובה:

שלום רב,

האפשרות הראשונה אסורה, שהרי אינך מתאים לקריטויונים של משרד התמ"ת ומשיג את המימון באמצעות רישום לא נכון.
האפשרות השניה מותרת, כיון שהנך עובד בפועל את השעות הנדרשות ומקבל על כך תשלום מהמעביד. עובדה זו ששילמת לאדם אחר עבור כך שייתן לך לעבוד שעות שהוא היה עובד, אינה מגרעת.

מקורות:

לגבי קבלת כסף מהממשלה שלא כפי הקריטוריונים, עיין שו"ת אגרות משה חו"מ ח"ב סי' כט.
לגבי חיוב לשלם למוסד לביטוח לאומי עיין שו"ת יחווה דעת ח"ה סי' סד.