חיוב עונה בזמן שנמצאים בהליכי גירושין

שלום רב, אני אישה נשואה זה 6 שנים. השבוע היתי עם בעלי ברבנות כדי לפתוח תיק לגירושים, הדבר נעשה אחרי הרבה נסיונות בלתי מוצלחים לשלום בית. הגירושים נעשים בהסכמת שנינו. כרגע רק פתחנו תיק והדיון נקבע לנו רק לעוד 3 חודשים. שאלתי היא האם בזמן הזה אני צריכה ללכת למקווה ומחיובת לבעלי כרגיל? ובכלל אם מותר לנו לחיות יחד באותו בית? וגם הבנתי שיש שני שלבים- גירושים וקבלת הגט, מאיזה שלב אני כבר לא נחשבת לאשת איש?
תודה רבה ואשמח לקבל תשובה במהירות כי הנושא דחוף לי מאד.

תשובה:

שלום רב,

א. בעל ואשה שעומדים לפני גירושין, יש אוסרים לקיים יחסים ביניהם, אך רוב הפוסקים מתירים לקיים יחסים מרצון שניהם. כמובן, רק אם האשה הולכת למקווה, וכן שלא תיכנס להריון.
אם האשה אינה הולכת למקווה, ובדעתה שלא לעשות כן עד הגירושין, יש להחמיר אפילו על איסור ייחוד, כלומר שהבעל והאשה לא יהיו בבית ללא נוכחות אנשים אחרים.

ב. לגבי אם מחוייבים אחד לשני, תלוי בעצם בסיבות שגרמו להם להחליט להיפרד, ולשם כך יש להכיר את כל התיק.

ג. אשה נחשבת אשת איש גמורה לכל דבר עד לקבלת הגט בפועל בידיה. לאחר קבלת הגט יש להזהר מאד שלא להתייחד עם הבעל לשעבר.

מקורות:

ראי כאן ובתגובה וכאן ובתגובות