לקרוא קריאת שמע כמה פעמים

שלום כבוד הרב.
אנו חוזרים בתשובה ומשתדלים לעלות שלב ועוד שלב, לנו בן (4)בת (6) אנו נוהגיפ להקריא להם חלקים נבחרים מקיראת שמע שעל המיטה לפני השינה על מנת ללמדם ולהרגילם, האם יש בכך, ברכה לבטלה? והאם כאשר אנו קוראים את הקריאת שמע שעל המיטה לאחר מכן אין בכך בעיה?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין בכך שום בעיה.

נימוק

קודם כל צריך לדעת שקריאת שמע זה לא ברכה, ואין שום בעיה של ברכה לבטלה באמירת קריאת שמע. [קריאת שמע הוא פרשה בתורה ואין שום בעיה לקרותה כמה פעמים, [כמובן שלא יקרא אותה כמה פעמים, לשם מצוות קריאת שמע].

ועוד צריך לדעת שאם מחנכים את הקטנים ומלמדים אותם לברך, מותר לברך איתם את הברכה, ומותר אפילו להזכיר את השם  כדי ללמדם, ואינו נחשב ברכה לבטלה. [וכפי שמבואר במשנה ברורה סימן רט"ו ס"ק י"ד], אבל יש להשתדל כשמלמדים אותם לברך, להקרות להם את כל תיבות הברכה מילה במילה, אבל את שמות הקודש (שם ה'), עדיף להשתדל לרמז להם, או להתחיל לומר רק את תחלת שם ה' [אות אחד וכדומה], ולהימנע מלהזכיר את שם ה', אבל אם אין ברירה וחייב להזכיר את שם השם כדי שילמדו, מותר לו לומר את שם השם, גם בלי רמזים. [אשל אברהם מוטשאטש סימן קס"ז].

[אשריכם שחזרתם בתשובה, חיזקו ואימצו ותמשיכו לגדול ולפרוח אתם וצאצאיכם].

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כדאי מאוד להזהר בזה ולא להפוך את קריאת השמע למאוסה חלילה על הילדים לפני השינה.
    פעם אחת אמורה להספיק בשביל ההרגל (אלא אם הרב יתקן אותי כמובן…)

    ברכה והצלחה

  2. כבוד הרב משה לא הבנת את דברי השואל, הוא ודאי קורא לילדים רק פעם אחת, רק שואל אם הוא יכול בעצמו לקרוא שוב על מיטתו.