שאלה חוזרת בענין הציצית

שלום
לגבי קשירת חוטי הציצית- הבנתי כי יש בעיה לקשור את חוטי הציצית במרחק מדופן הציצית באופן שהקשר הראשון מבין הקשירות מתחיל במרחק מסויים מן הדופן, האם יש דין כזה? ואם כן מה השיעור שצריך ליהיות בין דופן הציצית לקשירה והאם כשר בדיעבד?
תודה

תשובה

שלום וברכה

לא ברור לי שהבנתי את השאלה, אבל אני אענה עליה כפי איך שאני מבין מדבריך, השולחן ערוך בסימן י"א כותב סעיף ט' שהנקב בבגד, שמכניסים לתוכו את החוטים של הציצית, צריך להיות לא מדי קרוב לקצה הבגד, ולא מדי רחוק.

לכתחילה ראוי שהמרחק יהיה בין 4 -6 ס"מ, ובדיעבד אם נמצא הנקב (אפילו חלקו), בתוך 3 וחצי ס"מ משפת הבגד או שהוא רחוק 7.2 ס"מ משפת הבגד, הטלית כשרה.