לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הטבילה קודם כתיבה והגהת ספר תורה חדש

שלום מורי ורבותי היקרים
נשאלנו לגבי סופר סת"ם שהזמינו אצלו בשעה טובה כתיבת ס"ת
א. כמה הגהות צריך חוץ מבדיקת מחשב
ב.כמו כן האם צריך לטבול כל יום לפני הכתיבה
ג. מה הם השעות הטובות לכתיבה

זכות תורת משה תרעיף עליכם ברכה על הזיכוי שאתם מזכים אותנו
תודה.

תשובה:

א. כל ספר תורה צריך לעבור הגהת 2 אנשים, ולכתחילה יש להעביר גם הגהת מחשב, ודבר זה מוציא מידי ספק, ובכך הספר יהיה מהודר.

ב. אין חובה לטבול כל יום, והדבר תלוי בסופר, כיום מקובל בין הסופרים יראי השם, שטובלים כל יום בפרט כשכותבים ספר תורה שיש בו הרבה שמות קדושים, וכידוע בספרים גודל הענין של טבילה לפני כתיבת שם קדוש, ישנם שלוקחים משום כך תוספת למחיר הכתיבה, ודבר זה מקובל. כמובן גם אם הסופר אינו טובל כל יום, אולם יש לו להקפיד ביותר על טבילת עזרא.

ג. אין שעות מיוחדות לכתיבת ספר תורה, וכל השעות כשרות.

מקורות:

לגבי הטבילה, כתב החיד"א "יפה לסופר הטבילה תמידית", והובא בקסת הסופר (ס"א לשכ"ה סק"ה), ובקול יעקב (סי' לב ס"ק קיד), בפרט בכתיבת השם, כמו שכתב הקסה"ס שם סי' י' סי"ח.