צמיחת זקן לא אחידה לעניין גילוח בספירת העומר

שלום כבוד הרב

אני בעל זקן לא אחיד כך שבצד ימין יש חלק שלא צומח בכלל והשאר באותו צד בכוון מעלה ואילו בצד שמאל צומח באופן רגיל

האם בספירת העומר עדיף לא להתגלח כלל או שכיוון שאופן גדילת השיער יותר משבועיים שלושה נעשה לא אסתטי ועלול להוות גורם דוחה
אז אולי עדיף לגלח נניח פעם בשלושה שבועות בערב שבת?

תשובה

שלום וברכה

כידוע אסור להסתפר ולהתגלח בימי הספירה. אמנם במקרים מסויימים מצינו בפוסקים שהקלו והתירו להתגלח, למשל אם הוא עוסק במסחר או מלאכה ואם הוא לא יגלח הוא יכול להגיע לידי הפסד ממון, יש פוסקים שהתירו במקרה כזה לגלח. (וכפי שמבואר באגרות משה חלק ד' סימן ק"ב). כמובן שלפני שעושים כך צריך לשאול שאלת חכם, מכיון שזה דבר מאוד לא מצוי, ובפרט בארץ ישראל שיהיה מקרה כזה.

כמו כן מותר לגלח את השערות לצורך בריאות.

אמנם השאלה שלך היא להתיר להתגלח משום אי נעימות, שיש לך בזה שאתה לא תתגלח, אולם צריך לדעת שיש אנשים רבים שרגילים לגלח את זקנם במשך כל ימות השנה, וזה מאוד מפריע להם וגורם להם אי נעימות, כשבימי הספירה אינם יכולים לגלח, אבל זה עצמו האיסור שאסרו, שאסור לאדם להתייפות על ידי תספורת ותגלחת. אמנם כפי שאני מבין ממך אתה מרגיש שאצלך הסיפור שונה מאצל אנשים אחרים, ואתה מרגיש שהמראה שלך עשוי לדחות אנשים, אמנם הרבה פעמים האדם מדמיין שזה כך, וזה באמת לא נכון, ולא מצינו בפוסקים שמצב של אי נעימות גדולה מתירה לאדם להתגלח.

(במקרה קיצוני במיוחד, צריך לשאול שאלת חכם שמכיר בדיוק את המצב).