לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עליה לתורה בתענית למי שלא מתענה

שלום כבוד הרב.

מתפלל אשר שהותר לו מבחינה רפואית לשתות מים בצום/ בתענית, האם רשאי לעלות לתורה בשחרית / מנחה?

תשובה:

אין לחזן לעלות לקריאת התורה ביום תענית את מי שלא מתענה.

בדיעבד אם התענית ביום שני וחמישי אם קראוהו לעלות לתורה בתפילת שחרית בלבד.

אם התענית בשאר ימות השבוע, אינו עולה לתורה לא לשחרית ולא למנחה ואף אם קראוהו לעלות [אלא אם כן הוא רב המקום שאם יאמר שאינו מתענה יכולים אחרים לטעות שאין צריך להתענות וכיוצא בזה שרשאי לעלות].

אם יש לו חשש סביר שעלולים לקרוא לו לתורה, וכל שכן אם הוא כהן או לוי, יצא מבית הכנסת לפני שקוראים לעולים.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תקסו ס"ו, ובמשנ"ב וכף החיים שם.