להסיר בשבת פלסטר מהגוף במקום שער

פלסטר שנדבק בשבת בטעות לגוף במקום שיש הרבה שערות כך שברור שברגע הסרתו יתלשו שערות האם מותר להסירו בשבת?

תשובה

שלום וברכה

אם קרוב לודאי שיתלשו שערות, לכתחילה אסור להסירה, אבל אם הוא מצטער מהפלסטר ולכן הוא רוצה להסירו יש להקל.

מקורות

שמירת שבת כהלכתו פרק ל"ה סעיף כ"ט ובהערה ס"ק ע"ג, ומה שיש להקל במקום צער הוא משום שזהו פסיק רישא דלא ניחא ליה, ומקלקל, וכלאחר יד.