הידע הנצרך לפוסק הלכה

שלום כבוד הרב ….
אני רוצה להיות פוסק הלכה, האם אני חייב לדעת את כל הבבלי הירושלמי והש"ס? או רק פוסקים?
כי את הגמרא קשה לי מאוד להבין אבל לעומת זאת את ההלכה יותר וגם יותר מעניין אותי…

תשובה:

אין אפשרות להיות פוסק הלכה בלא לדעת את סיבת פסקי ההלכה, וסיבת פסקי ההלכה הינה ידיעת הגמרא והסברות ודעת הראשונים והאחרונים, ואיך ומדוע פסקו הפוסקים כך וכך, שכן הלומד רק את הפוסקים עלול למצוא סתירות בדבריהם ואם ילמד את המקור של הפסק יבין שמדובר על שני נושאים שונים, וכבר אמרו חז"ל ש"מבלי עולם" נקראים הפוסקים הלכה מתוך משנתם, וביארו המפרשים שהכוונה שלומדים רק את הפסק ההלכה ולא יודעים את מקור וטעם הדבר ומשום כך נחשבים למבלי עולם.