ברכה על לחמניות בצל מתוקות

שלום רב,
הכנתי אתמול לחמניות בצל, במתכון צויין שהלחמניות הינם מתקתקות.
אני לא בטוחה אם הברכה צריכה להיות מזונות או המוציא. אין הרבה סוכר במתכון זה כף – שניים סוכר ל250 גרם קמח.
תודה מראש.

תשובה:

לחמניות אלו אם אין בהם הרבה שמן, דינם כלחם וברכתם המוציא וברכת המזון.

מקורות:

כאשר מניחים רק מעט סוכר לצורך מתיקות קטנה, ועיקר הבצק הינו קמח ומים, הרי שדין הבצק שהוא בצק של לחם, וכמבואר בשו"ע סי' קסח באורך בכמה אופנים, ורק כאשר הרוב הינו משאר דברים ולא רק מים, כגון שמניחים הרבה שמן או מרגרינה, באופן שהטעם שלהם ניכר היטב בבצק נחשבים ללחמניות מזונות.