בגידה בבעל כשאין עדים האם אשתו אסורה

אישה נשואה שבגדה בבעלה עם גבר אחר, ואף אחד חוץ ממנה ומהגבר השני לא יודעים על הדבר, האם יכולה להמשיך ולהישאר נשואה לבעלה??

תשובה:

כבר השבנו על שאלה זו, לצערנו, פעמים רבות.  אשיב כעת בקיצור, ובאריכות יותר ניתן יהיה לעיין בספרי אשר אני עורך כעת לדפוס, "משפט היוחסין".

מי שבגדה, ה' ישמור וירחם ויציל מהעבירה הקשה והנוראה הזו של גילוי עריות, שעליה נאמר "יהרג ואל יעבור", עצם הבגידה אוסרת אותה לבעלה.

כלומר: מצידה אסור לה ליזום שום דבר, לעולם, עם בעלה.   הרסה את חייה בידיה.

מצד בעלה, אם אינו מאמין – מותר לו להמשיך איתה.

ואם הוא מאמין – אסור  לו, והעובדה שאין עדים לא מעלה ולא מורידה, כמבואר להדיא בראשונים, ודלא ככמה רבנים צעירים שהשתבשו בזה, במחילת כבודם, כאילו הרב פעלים התיר. חלילה. העובדה שהיתה בעילה אוסרת – גם כשאין עדים. ולא איברו סהדי אלא לשקרי, ואינם נצרכים אלא למקרה שאשה מכחישה. (והטעם ללמדנים: שהאיסור לבעלה בא בגלל האיסור שעשתה, ולא מצד דבר שבערוה שאינו אלא בשנים, ואכמ"ל).

אם צריך לספר לבעל או לא, זו שאלה אחרת לגמרי, והיא תלויה בכמה נושאים סביב הענין, ותשובה על זה עונה רק דיין בשאלה אישית, כאשר הוא מכיר את האשה והבעל.

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה