מקום קבורת האשה – ליד הבעל הראשון או השני

אלמנה שנשאת בשנית
האם נהוג לקנות חלקת קבר ליד בעלה הראשון או ליד הבעל השני

תשובה:

מעיקר הדין יכולה להיקבר היכן שרוצה או ליד בעלה הראשון או ליד בעלה השני, ואין בזה מנהג קבוע, בעיקר תלוי היכן שרצונה להיקבר, כאשר גילתה זאת מחיים.

כאשר לא גילתה מחיים היכן רצונה להיקבר, הבנים יכולים להחליט היכן רצונם, ואם יש לה בנים רק מהראשון יכולים לקוברה ליד בעלה הראשון, ובפרט שיש שכתבו שעדיף לאלמנה להיקבר לעולם ליד בעלה הראשון.

כאשר יש לה ילדים רק מבעלה השני יכולים בניה לקוברה ליד אביהם שהיה זיווג שני שלה.

כאשר יש לה ילדים בין מבעלה הראשון ובין מבעלה השני, ולא גילתה מראש את רצונה היכן תיקבר, והילדים משני הבעלים מתווכחים ביניהם על כך, יעשו גורל.

מקורות:

עי' בארוכה בזה בשו"ת זרע אמת (ח"ב יו"ד סי' קמו).