השם ליהי לבת

שלום כבודו בתי נולדה בכ"ב בכסלו ה18.12.11 ורצינו לבחור לה שם
אנחנו אוהבים את השם ליהי השאל האם כדאי להויף א בסוף שיהיה רשום ליהיא או להשאיר ליהי
תודה רבה

תשובה:

ראשית, מזל טוב, שתזכו לגדלה לתורה לחופה ולמעשים טובים.

לעצם שאלתך, על פי תורת הקבלה שם ליהי לבת אינו שם טוב בין אם יש בסופו ה"א ובין אין בסופו ה"א.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. אינני מכיר שם כזה, ליהי איני שם, וליהיא אינו שם. סתם שרבוט של אותיות.

    עכ"פ אם תקראו בשתי מילים, לי היא, יש לזה קצת משמעות, אע"פ שלא הייתי ממליץ לעשות דברים משונים. זכרו נא, שכל שם "מודרני" ו"חדש" יהיה מקורי ומפתיע קצת שנים בלבד, ואח"כ בעל השם יתבייש בו וישתדל לשנות אותו.. בדוק ומנוסה.

    מה לא טוב ב'שרה' 'רבקה' 'לאה'? לכל אחת מהשמות הנ"ל יש מזל טוב ושפע טוב – פי מאה מ"לי-היא".

    מזל טוב להולדת הבת

    אליהו בר שלום
    דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו
    ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים
    מח"ס משפט הכתובה

  2. שלום כבוד הרב
    אני בהחלט חושבת שאתה טועה,שמי הוא ליהי ואני מאוד אוהבת את השם שלי ואני החיים לא רציתי ולא ארצה החליף את שמי.
    משמעות השם שלי הוא "לי"-מייצג משמעות וחיבור אינטימי להורים ולמשפחה, ו"הי" או "היא"-מיתיחס אל הילדה בגוף שלישי. חיבור המילים יחדיו מעיד על קשר עמוק בין החלקה להוריד ומשפחתה על חיבור יםם הסביבה והמסורת מעיד על ערכים של אהבה, קרבה,חברות,שמחה,ותקווה.
    בברכה ויום טוב ליהי

  3. חבל שהרב מחזיק בדעתו ביקורת קשה על שם שניתן ועוד יינתן ליהודיות רבות. מה גם שדברייך סותרים דברים של מבינים אחרים בתורת הקבלה והיהדות מה שיוצר מצב בלתי אפשר שהרי ישנה אמת אחת.
    כמו כן, לפי הקבלה והיהדות שלנו משמעות השם מושפעת גם מהאותיות המרכיבות אותו (או כפי שבחרת להגדיר את זה ״שרבוט״) שכן בשם זה אותיות עם ערך גבוה וחיובי מאוד לאדם.
    בעזרת השם הקדוש ברוך הוא ישלח לך הבנה אחרת ומוארת של הדברים.
    כל טוב
    ליהיא ששמחה בשמה

  4. נתפלל שבורא העולם ישלח לכולנו את ההבנה האמיתית תהיה אשר תהיה, זה יהיה יותר מאוזן להתפלל עבור כולנו, שהרי לעולם לא נדע עם מי הצדק עד שישלח לנו בורא העולם את עזרתו ממרומים. שבת שלום.