כוונות לסנדק

התבשרתי שבקרוב מאוד אני מוזמן לשמש כסנדק. זו לי הפעם הראשונה, ושאלתי: האם יש כוונות כלשהם לסנדק?

אודה לתשובה מהירה.

בברכה, נסים.

תשובה:

שלום רב!

לא מצאנו "כוונות" שעל הסנדק לכוון בשעת הסנדקאות, אולם כן מצאנו שעליו לכוין בשעת הברית מילה על הילד שיהיה צדיק וישר בדרכיו כיון שעוזר במצות המילה וכן שברכיו נחשבים כביכול כעין מזבח, ועל כן בזכות זכויותיו וכוונותיו שיגדל הילד בתורה ומצוות, ויהיה ראוי להיות עבד ה'.

וצריך לדעת שהסנדק הינו "חבר טוב" לאליהו הנביא זל"ט, ובוודאי ראוי והגון למי שכבדוהו בסנדק שאכן יחשוב שלאליהו הנביא יהיה נעים בחברתו.

מצורף קובץ שיש בזה תפילות לסנדק

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רסד ס"א, ובדברי הלבוש שם "ויש לאדם להדר ולחזור אחר מוהל ובעל ברית היותר טוב וצדיק, שיכוונו במילתו כוונה מובחרת ומעולה, ויגרום שגם הולד יהיה כמותם" וכוונה מובחרת היינו שעל ידי זכות המצוה יגדל הילד בתורה ומצוות כמו שכתב הרב יעב"ץ בספרו מגדל עוז בעניני המילה, וראה עוד בזה ב"אות חיים ושלום" (סי' רסד ס"א סק"ז).