לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לחייב את השכנים להפקיד מראש 12 שיקים לוועד בית על כל השנה

אני אחראי בבניין שלנו על הועד הבית. אכן חלק המטריד ביותר הוא להתמודד עם התופעה שחלק מהדיירים לא משלמים בזמן. ואני צריך לרדוף אחריהם יום אחרי יום. שאלתי היא כדלהלן:

האם ניתן לחייב את הדיירים לתת 12 צ'קים בחילת השנה על כל השנה.
והאם אפשר לחייב בזה את כל הדיירים או רק את מי שאיחר בתשלומין כבר בעבר [אמנם ראוי לציין שמאד ייתכן שאם לא נחייב את כולם יהיה מאד קשה לחייב רק את מי שאיחר בעבר].
ובמידה וא"א לחייב רק את מי שאיחר האם איחור של יום או יומיים נחשב ג"כ איחור?

תשובה:

שלום רב,

יש לדון על כך באסיפה השנתית (יש לכתוב במודעה על האסיפה שאף נושא זה ייכנס לסדר היום), ולפעול על פי החלטת הרוב. הרוב יכול להחליט לחייב את כולם להפקיד 12 שיקים, כיון שאחרת לא יוכלו ליישם את ההחלטה, וכן יכול הרוב להחליט לחייב רק את אלו שאחרו בעבר, וכן להחליט גם החל מכמה זמן נחשב לאיחור. הכלל הוא שככל שהחלטת הרוב היא סבירה, הרי היא קובעת ומחייבת את כל השכנים.

מקורות:

הרמ"א בחו"מ סי' קסג סעיף א פוסק שהרוב קובע בצרכי העיר, והוא הדין בוועד בית.