מי שקשה לו לשבת בחוץ ליד נרות החנוכה – האם מותר לו להדליק בביתו

ידוע שאם יש שני אפשרויות להדלקת הנרות, או בפתח הבית בזמן שנראה לבני רשות הרבים, או בחלון, החובה להדליק בפתח הבית שזה היה עיקר התקנה.
מה הדין אם ההדלקה בפתח הבית גורמת צער לבעלת הבית, כי יש הנוהגים ע"פ ספרים הקדושים לשהות ליד הנרות כל החצי שעה ולומר תפילות שונות, וכשההדלקה בפתח הבית אין זה מדרך הצניעות לשבת שם, ומחמת זה נגרם צער לאשה שאינה יכולה לקיים את המנהג.
האם זה סיבה מספקת להדליק בחלון הנמצא בתוך הבית או שעדין חובה להדליק בפתח הבית?

תשובה

שלום רב

אילו שנוהגים להדליק בפתח הבית, נוהגים כן מכיון שהם סוברים שזה היה עיקר התקנה, וכפי שכתבת.

וצריך לדעת כלל גדול בכל מצוות התורה, שכשיש דבר שנוהגים אותו משום שכך נפסק להלכה, אין שום ערך יותר חשוב מזה, ואף שמבואר בספרים הקדושים לשבת ליד הנרות, כפי שכתבת, זה עניין גדול וחשוב מאוד, אבל עניינים גדולים אינם דוחים הלכות, וקודם כל צריך לקיים את המצוות כפי הלכתן, וביחד עם זה לנתב את הכוונות והעניינים הגדולים שנלווים למצווה.

ולכן צריך להדליק כפי הדין, ואת התפלות ושאר העניינים אפשר לעשות כשיושבים בבית, הקדוש ברוך הוא ישמע את ההודאות, התפלות והבקשות גם כשתעשו את זה בבית, אם אתם רוצים אתם יכולים (כמובן שזה לא חובה כלל) להדליק עוד מנורה בבית, (בלי ברכה) ותשבו ליד הנרות שהדלקתם בבית ותאמרו את התפלות ואת כל העניינים שאתם רוצים לעשות.

הקדוש ברוך הוא יעזור לכם שתזכו לקיים את המצווה הגדולה כדת וכדין עם כל העניינים הגדולים שיש בה.