לתרומות לחץ כאן

הוספת גבינה למרק שבושל בסיר בשרי

כבוד הרבנים יש לי שאלה די דחופה.
מרק שבושל בסיר בשרי שאינו בן יומו ויצקתי ממנו לצלחת חד פעמית, האם מותר לי להוסיף גבינה צהובה למרק.
תודה מראש

תשובה:

לכתחילה אין לבשל בסיר בשרי אפילו שאינו בן יומו על דעת להכניס במרק אחר כך גבינה, אולם בדיעבד אם כבר בישלו בסיר שאינו בן יומו, או שמלכתחילה לא בישלו על דעת כן, מותר להוסיף גבינה למרק זה.

מקורות:

שו"ע סי' צה ס"ב, וכן פסק בחכמת אדם (כלל מח ס"ב), ואמנם דעת הגר"א (שם בביאוריו) להקל אף לכתחילה, אולם למעשה כתבו הפוסקים לנהוג כדעת החכמ"א.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל