להתחמק מאדם שמטריד אותך כשיכול להיות שתפגע בו

שלום לכבוד הרב שליט"א,
אני מכיר איזה אדם שאינו כ"כ בריא בנפשו והוא ממש מטריד אותי בטלפונים כיון שהוא רוצה את היחס שלי, רציתי לדעת מה החיוב להתיחס לאדם כזה והאם מותר לי לסנן אותו, כדי שיבין שהוא סתם מטריד אותו, או שמכיון שהוא עלול להיפגע אסור לי לעשות את זה.
תודה מראש על התשובה

תשובה

שלום רב!

דברים אילו אין בהם שיעור, וקשה לענות על זה בלי להכיר את התכונות שלך, ובלי להכיר את רמת ההטרדה של האדם המטריד, ברור שכל אדם יש לו תכונות שונות, ויש אנשים שיש להם הרבה סבלנות, לשמוע, לטפל ולהתחייס לאנשים קשיי יום, ולאנשים מסכנים (ושכרם גדול מאוד שזהו חסד גדול מאוד), אבל יש אנשים שהתכונה שלהם שונה והם לא כל כך בנויים לזה, ויש כל כך הרבה רמות של תכונות בנושאים אילו שאי אפשר לתת גדר ברור מה הוא רמת החיוב של אדם בנושאים אילו, אבל באופן כללי צריך לדעת שכל אדם צריך להזהר מאוד שלא לפגוע חס וחלילה בשום אדם, ולכן וודאי שחייבים להתחייס יפה לכל אדם, אבל אדם שמטלפן אליך ומטריד אותך רבות, וודאי שאין לך חיוב לתת מזמנך בשבילו, הרי עם הזמן שלך אתה יכול לעשות דברים אחרים טובים לימוד תורה, או מצוות אחרות, אבל עם כל זה צריך לזכור שאין שיעור לגודל המצוה של עשיית חסד עם אדם, ומבואר בחז"ל שאדם שנותן לעני צדקה בסבר פנים יפות ונותן לו הרגשה טובה מקבל יותר מפי שנים שכר, מאשר אדם שנותן צדקה בלי לתת הרגשה טובה, משום שלתת לשני להרגיש טוב ולעזור לזולת היא מצווה חשובה מאוד, שהקדוש ברוך יזכה את כולנו להרבות במצוות ובחסדים עם זולתינו.    הרבה הצלחה!