הטבלת טוסטר (סנדביץ)

מאשינען שאם טובלים אותם במקוה נפסדים ומשתמשים בו במאכל עצמו כגון מה שנקרא כאן "סענדוויטש מעיקר" שנותנים חתיכת לחם עם גבינה בין הברזלים של המאשין וסוגרין אותן ונעשה מבושל בכמה רגעים, מה לעשות?

תשובה:

כל כלי שיש בו חלקי זכוכית או מתכת שנוגעים באוכל, צריך טבילה, אף אם יתקלקל מחמת הטבילה.

לעצם שאלתך בדרך כלל סוג טוסטר כפי שהנך כותב, אם טובלים ומיד מוציאים ומשאירים לייבש את הכלי לשלשה ימים ורק אז מפעילים אותו, אין סיבה לחוש שיתקלקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש דעות שבמקרה כזה אפשר להקל להקנות לגוי כי זה שעת הדחק כמו בערב שבת. יש שהקילו לפרק כת הכלי ולהרכיב אותו שוב
    בכבוד רב ובברכת חנוכה שמח
    מרדכי פוגל

  2. חובת טבילה בכלי מתכת היא מן התורה, ודעת רוב הפוסקים שאין להקל באופנים הנ"ל, ובפרט בפירוק הכלי, שצריך שיהיה מפורק באופן שאינו ראוי לשימוש וצריך תנאים מסוימים להתיר, שאין להתיר באופן גורף