הבן רוצה לקבל את העיזבון בטענה שהצוואה לא תקיפה

אבי נפטר והשאיר צוואה, שהיא לא תקפה הלכתית, לחלק הכל שווה בשווה לכל הילדים כולל האמא.
הבנות דורשות לקיים את הצוואה ואני בתוך בן יחיד מבקש לרשת הכל כדין התורה.
האם במקרה כזה הבנות יורשות. והאם אני נחשב נתבע לצורך קביעת באיזה בית דין לדון.
בברכה

תשובה:

שלום רב,

זה לא מן היושר לסרב לקיים צוואה, וגם מרבה מחלוקת. ולכן איננו מעוניינים לתת יעוץ לאדם שרוצה לעשות כן.