הזמן המוקדם ביותר שאפשר להדליק נרות חנוכה – הדלקת נרות חנוכה במקום עבודה

רוצים בעבודה של אישתי לערוך מסיבת חנוכה ולהדליק נרות בברכה, בשעה 15:40, השאלה היא מהו הזמן הכי מוקדם שאפשר לברך שהרי בערב שבת מברכים בערך בחמישה לארבע על הנרות,מצד שני האם בכלל אפשר לברך אם זה לא בית כנסת ולא בית של מישהו

תשובה

שלום רב!

*זמן הדלקת נר חנוכה בדיעבד למי שאינו יכול להדליק בזמן, הוא מאחרי פלג המנחה. [השנה ביום שיש זה יוצא בשעה 3:40].

*מצוות הדלקת נר חנוכה הוא – רק בבית שאדם גר בו, או בבית הכנסת, מי שמדליק במקום אחר אינו יוצא ידי חובתו, ולא מברכים על הדלקה כזו.