טעה בחישוב הגימטריה של דניאל

שלום רב!

בשבת בעליה לתורה התכוונתי להתנדב ב101 ומשום מה זכרתי שזה גימטריה "דניאל" (מה שלא נכון) ואמרתי לגבאי: מתחייב בלי נדר דניאל שקלים. הוא לא שמע, אז חזרתי: דניאל שקלים 101 שקלים. שאלתי האם אני צריך לתרום רק את ה101 שקלים או בנוסף ל101 גם את ה95 ("דניאל")?

תשובה:

שלום רב,

אתה חייב רק 95 שקלים כמנין 'דניאל'. עדיף אם תחמיר ותתן 101, אבל שתיהם אתה ודאי לא חייב.

מקורות:

אף שיש לדון מצד תפוס לשון ראשון או לשון אחרון, מכל מקום בנידון דידן שאמר תחילה 'דניאל' ולאחר שהגבאי שאל הסביר כוונתו, מוכח שכוונתו היתה לתת כמנין 'דניאל' בלבד, אלא שטעה בחישוב.