סיום שנת אבילות לאחר שנה מעוברת

לענין מועד אזכרה בתום שנת אבל ראשונה (שנה מעוברת) לפי מנהג הספרדים.
האדם נפטר בד' אדר א' תשע"א.נקבר באותו יום.

מה הדין לגבי 11 חודש ולגבי 12 חודש.מתי מפסיקים לומר קדיש,מתי מפסיקים דיני האבלות של שנה ומתי עורכים אזכרה.

בברכה.

תשובה:

סיום דיני האבילות הינם 12 חודש לאחר יום הפטירה, דהיינו בד' שבט.

סיום אמירת הקדיש, למנהג הספרדים, שבוע קודם סיום 12 חודש, [דהיינו ביום שבת כו טבת], וישנם נוהגים וכן מנהג האשכנזים לסיים בסיום 11 חודש [דהיינו ד' טבת].

אזכרה עורכים בסיום החודש ה-11, ובסיום החודש ה-12 וביום היארצייט, כאשר קשה לערוך אזכרות אלו, העיקר לעשות אזכרה בסיום החודש ה-12, אם כי מקפידים מאד לעשות גם אזכרה ביום היארצייט.