מסיע אברכים תמורת השתתפות בדלק אם נחשב שעושה הסעות

מקובל היום שאברך מסיע אנשים ברכבו תמורת השתתפות בדלק, הביטוח לא מבטח במקרה שאדם עושה הסעות האם דבר זה חשיב הסעה או לא וא"כ האם אפשר לחייב אנשים בתשלום.

תשובה:

שלום רב,

למיטב הבנתי, ההבדל אינו אם הנוסעים משלמים או לא. אלא אם בעל הרכב נוסע במיוחד לצורך אחרים באופן קבוע, או משתמש ברכב לשימושו האישי.
במקרה זה, כיון שהאברך הנהג נוסע במילא, אלא שאגב נסיעתו הוא מסיע גם אחרים, אם כן אין צורך לדווח לחברת הביטוח, גם אם הנוסעים משלמים שכר מלא.