החלפת מכנסיים בשבעת ימי האבילות

שלום רב מורי ורבותי
משפחה יושבים שבעה שלא תקום צרה פעמים
אחד היושבים על אביו שואל האם יכול להחליף מכנסי ג"נס שלא נוחים לו במכנס אחר שכבר לבשו אותו נא תשובתכם במהרה

שבת שלום

תשובה:

אם מדובר במכנסיים שכבר לבשם קודם לכן ועדיין לא כובסו, מותר להחליף את המכנסיים בכל מקרה.

כאשר מדובר על החלפת מכנסיים שלובש במכנס מוכבס, אזי, לכתחילה שיתן לאדם אחר ללבוש את המכנס לזמן מה, ואחר כך יכול ללובשו, במקרה שמדובר באדם איסטניס במיוחד, יש להקל בדיעבד על ידי הנחת המכנס שרוצה ללבוש על גבי הרצפה לזמן מה, ולדרוך עליו [בלי מנעלים], ואז יוכל ללובשו.