הטבת חלום

שלום
אני רוצה לעשות הטבת חלום ויש לי את נוסחו בסידור אבל אני לא מבין כ"כ איך לעשותו
תוכלו בבקשה לשלוח לי את ההוראות המדויקות איך לעשותו?
כי גם בספר מופיעות הוראות אך אינני מבין אותם כ"כ
תודה

תשובה

שלום רב!

תאסוף שלשה אנשים אוהבים [קרובים חברים], ולכתחילה צריך שהם יהיו גדולים [שהיה להם בר מצוה], ואם אתה יכול לא יכול למצוא שלושה גדולים, אפשר גם לצרף קטנים, בתנאי שהם מבינים את מה שהם אומרים בנוסח ההטבה. אחרי שאתה אוסף את האנשים תושיב אותם, ותעמוד לפניהם ותאמר את הנוסח שכתוב בסידור. תעיין בסידור – הנוסח מחולק לחלקים שאתה צריך לומר, וחלקים אחרים שהמטיבים [האנשים שאספת] צריכים לומר, כל אחד אומר יגיד את החלק שהוא צריך לומר ובזה תסתיים ההטבה.

לכתחילה צריך לעשות הטבה באותו יום, וראוי לעשות את זה מ יד לאחר תפלת שחרית, ולכל הפחות לפני חצות היום, אמנם מי שלא עשה את זה באותו יום, יכול לעשות כן גם ביום אחר.  בשורות טובות.

[כל הדינים מבוארים בשולחן ערוך סימן ר"כ ובנושא כלים שם].