בדיקה והרחקות לאחר ראית כתם קטן

שלום לרב.

אבקש הבהרה מה ההלכה במקרה הבא:

אשתי ראתה הפרשה דמית (קטנה כטיפה אחת) המראה יצא רק עם הרגשה חיצונית כהטלת מי רגלים) ונראה על בד כהה (שחור).

אשתי אינה אמורה לראות כרגע .
שאלתי.
א. מה דינה?
ב. אם ללא הרגשה ולא על בד בהיר. עד כמה ניתן לתלות ככתם ולא דם?
ג. האם נכון להמתין אחרי הפרשה כזאת ולראות במהלך ה24 או 48 שעות לאן זה מתפתח? אם מחזור אסורה . אם נקי סימן שהכל טוב?

בברכה
ע.

תשובה:

לפי ההרגשה שתיארתה אין כאן דין של הרגשה, ולכן האשה טהורה, ואף אינה צריכה לעשות בדיקה מעיקר הדין, כדי לוודאות שאינה רואה, אולם וודאי מן הראוי לשים לב יותר שמא בכל זאת הקדימה את המחזור, אך רק שימת לב.

מקורות:

עי' שו"ת חשב האפוד ח"ב סי' צב שלאחר ראיית כתם אי"צ בדיקה ושכן הוראת הפוסקים כולם, אמנם יש דיעות בין פוסקי זמנינו שסוברים שמן הדין לבדוק, אולם הוראת הפוסקים שאין חיוב מן הדין, אלא רק לפי הענין.