ויכוח על הפעלת מזגן או פתיחת חלון במקום ציבורי

לכבוד
בבית המדרש בחורף כשהמזגן דולק ואחד רוצה לפתוח חלון או לכבות את המזגן הוא טוען שזה מפריע לו ללמוד אבל לשאר קר מי יוותר למי? שמעתי שיש הלכה בענין אשמח לקבל מקור.
תזכו למצוות ושירבה השלום על ידיכם.

תשובה:

שלום רב,

גם אני שמעתי על כללים בעניין אבל לא ידוע לי מקור. באופן כללי הדין הוא שיש לקבוע על פי רצון רוב בני אדם, הרוב לא נקבע על פי הנמצאים בבית המדרש ברגע זה, אלא על פי רוב אנשים.
אם יש אחד שסובל מהצטננות וכדומה ואינו יכול לסבול חלון פתוח, ואחרים מעדיפים אוויר אבל הם מסוגלים להסתדר גם ללא חלון פתוח, יש לסגור את החלון, כיון שהאינטרס של זה שקשה לו יותר גובר.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רעב סעיף יד שבכל ויכוח יש לפסוק על פי הדרך הישרה יותר, לפי העניין. ועיין גם עלון המשפט גליון 40 עמודים 6-7.
כמובן שיש עדיפות לאדם הסביר אפילו נגד הרוב, עיין שו"ת אגרות משה חו"מ ח"א סי' מ. כמו כן, יש עדיפות לזה שסובל יותר כמו בדוגמא בשו"ע בשתי ספינות הרוצות לעבור בנהר שיש להקדים את הרחוקה.