טומאה בבדיקת רחם בזקנה

זקנה מסולקת דמים שעשו לה בדיקת הרחם וראתה טיפות דם צריכה ליטהר במקוה או לא?

תשובה:

יש לבדוק ע"י אחות הלכתית, אם הדם הגיע מהרחם עצמו, שאז היא טמאה, או שהפרוזדור נפצע ואזי היא טהורה.

מקורות:

כל אשה שרואה דם בין תינוקת שלא ראתה מעולם ואפילו תינוקת בת יומה, ובין זקנה אפילו שמופלגת בשנים ושנים רבות כבר הפסיקה לראות דם, הרי היא טמאה, והגם שיתכן שבדיקת רחם עצמה פוצעת, אולם מאחר ואיננו בקיאים היום בדבר זה, וזה איסור דאורייתא אין להקל, וכן הכרעת גדולי הפוסקים.