הפרת זכויות יוצרים לצורך אישי בתוכנות ובשירים

שלום וברכה!
רציתי לשאול אם יש אפשרות מבחינה הלכתית להוריד תוכנות מהיאנטרנט שהם לא חינמיות ומשהו פרסם את הקוד שלהם (וכך אפשר להתקין אותם).
ורציתי גם לשאול אם מותר לשמוע שירים שלא קניתי אותם,אני יודעת שיש בזה הרבה חלוקי דעות ורציתי לעת מה ההלכה אומרת בנדון.

תשובה:

שלום רב,

החוק מתיר העתקת קלטת שירים לשימוש אישי ודעת הרבה פוסקים שאם החוק מתיר הרי זה מותר. לגבי שיר דיגיטלי יש פרשנויות משפטיות שונות. ולגבי תוכנות החוק אוסר בהחלט, וכן היא – להבדיל – דעת הגרי"ש אלישיב שליט"א שאסור.

מקורות:

לעניין דעת הגרי"ש אלישיב עיין בספר משנת זכויות היוצר עמוד קטו והלאה. לעניין החוק בשירים עיין כאן.