כיוון שעון שבת מערב שבת כדי שיהיה מים חמים במוצאי שבת

האם מותר לכוון שעון שבת מערב שבת כדי שהבוילר ידלק למשך זמן מה בשבת כך שבמוצ"ש מיד יהיו מיים חמים?

בתודה.

תשובה

שלום רב!

מותר. (מכיון שכל שאינו עושה שום מעשה של איסור בשבת).

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בספר שולחן שלמה סימן שכ"ו כתוב בהערה י"ט שכאשר נשאל הגרש"ז זצ"ל שאלה זו ענה לאיסור מב' טעמים – ראו שם (הכנה משבת לחול עפ"י הרמ"א בהלכות יום כיפור, ואיסור שהייה)

    עוד הייתי מוסיף ששעון שבת התירו הפוסקים לצורך השבת (תאורה, חימום וקירור הבית, מאכלים וכדומה) אבל כאן מדובר על צורך מוצאי שבת, ושמא יש לחוש בזה לזילות השבת.