קוגל עם בצל בשרי שנאפה בתנור חלבי

בבית חתכו בצלים בסכין בשרי וערבו הבצלים לתוך קיגעל של תפוחי אדמה ונתנוהו בתנור לאפות, באותו תנור אפו גם קיגעל חלבי מגבינה מהו הדין בהקיגעל של תפוחי אדמה?

תשובה:

מותר באכילה.

מקורות:

דין הקוגעל הוא בשרי אך אינו נותן דין בשר בתנור כיון שרובו אינו בשר, ולכן אינו מעביר טעם הבשר הבלוע בו לדפנות, מלבד זאת יעוי' בשו"ע יו"ד סי' קח, לגבי דין ריחא שבזה אחר זה אינו אוסר אפילו בבשר וגבינה, וכ"ש בנדו"ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני כשלעצמי נראה שיש להתיר הקיגעל של תפוחי אדמה. א שבוודאי יש ששים בכל הקיגעל נגד הכדי נטילה של הבצל ויש לבמוך שסגי בזה,וגם וודאי יש שישים נגד כל הבליעה של הסכין, ב- רוב סכינים בבית אינם חלבי ממש שמעולם לא השתמשו בהם בכלי ראשון, ואף אם השתמשו בגוש חם יש פוסקים דלא ס"ל כמהרש"ל ואין לו דין כלי ראשון, דעת הבית יוסף דבאינו בן יומו בנ"ט בר נ"ט דהתירא לא אמרינן דין חריף, מכל זה נמצא דהקיגעל מותר לאכלו בשופי.