בן ארץ ישראל שנסע לחו"ל לפני יום השישים לתקופה האם אומר ותן טל ומטר ואיך הדין אם הוא שליח ציבור

מה הדין אם אדם ביום שישי בבוקר טס לחו"ל, והוא הרי התחיל בליל שישי לומר 'ברך עלינו', אבל בחו"ל ששואלים גשמים ששים יום לאחר תקופת תשרי היינו בחמשי או בששי בדצמבר – כיצד ינהג בהיותו בחו"ל ? האם יכול לעלות כשליח ציבור או ימנע מלעלות??

תשובה

שלום רב!

בן ארץ ישראל כבר התחיל לומר ותן טל ומטר בז' בחשוון, אם הוא טס לחו"ל לפני יום השישים לתקופה, אף ששם עדיין לא התחילו לומר ותן טל ומטר, הוא צריך להזכיר בתפילתו ותן טל ומטר.

ואם הוא רוצה להיות שליח ציבור, כשהוא מתפלל את התפלה בלחש יזכיר ותן טל ומטר ובחזרת הש"ץ יתפלל כאנשי המקום בלי להזכיר ותן טל ומטר.

מקורות

עיין בברכי יוסף סימן קי"ז סק"ו ועיין שו"ת מנחת יצחק חלק י' סימן ט' ועיין בספר יו"ט שני כהלכתו פרק י' הערה י"ב -כ' – כ"ב בשם הגרש"ז אוירבך זצ"ל ועיין שו"ת בצל החכמה ח"א סימן ס"ב.