איך לשרוף את החלה שהופרשה מהעיסה

שלום לכבוד הרב.
מה הדרך הכי נכונה לשרוף את החלה שהופרשה מהעיסה?

תשובה

א.       טוב מאד שאת מדגישה "שריפה" כי אכן חלה מצוותה וחובתה בשריפה, ולא כמי שהיום מצטטים קולות של עטיפה בשתי כיסויים ולאשפה שזה נוגד את ההלכה הפסוקה.

ב.       הנכון בשריפה לעשות לה אש בפני עצמה, כגון על להבת גז, עד שתישרף היטב, ואין להניח סיר מעליה, כיון שאז האש גדולה יותר והישראל נהנה מאש זו, והיא אסורה בהנאה לזרים [מאידך לכהן זה מותר].

ג.        אפשר גם בקרקעית ולא על מגש. התנור כאשר אין אוכל בפנים.

ד.       אפשר להכין כלי כגון קופסת שימורים מחוררת בתחתית להניח על הגז ובפנים את החלה, כך שכאשר היא נשרפת היא איננה מלכלכת את החצובה וכיו"ב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מאוד לא מומלץ, כיון שאת השריפה בתנור ניתן לעשות רק אם עוטפים את החלה היטב בנייר כסף שלא יבלע מטעמה בתנור ומצוי שזה נפתח, לא טוב, עדיף לזרוק לאשפה בתוך שקית אטומה.