האם האיסור לשתות כוס שלמה בבת אחת נוהגת רק ביין או גם בשאר משקין

בוקר טוב שמעתי שיש דבר כזה שלא לשתות כוס בפעם אחת
(משהו כמו פעם אחת זה גגרגן שניה בסדרת ושלוש ) ואז מישהו אמר לי שזה נוהג רק בכוס של יין ולא בכוס של מים עם אפשר הסבר על זה
שאני חוזר מריצה האם מותר לשתות את כוס המים במלואה או להפסיק ועם מה שנכתב שם בהלכה נכתב רק ליין או הכוונה גם למים

תשובה

שלום רב!

השולחן ערוך באורח חיים סימן ק"ע סעיף ח' כותב שהשותה כוסו בבת אחת הרי זה גרגרן [ומקור הדברים בגמרא בפסחים פ"ו], ויש שכתבו שכל מה שכתוב שזה מדה של גרגרנות לשתות כך, זהו דוקא כששותה לשם תענוג וכבוד כמו למשל כששותה יין או מיצים טבעיים, אבל אדם ששותה מים ושאר משקאות קלים מחמת שהוא צמא אין בזה חסרון כלל, ומותר לשתות כוס שלמה בבת אחת. [כן משמע בדברי המג"א שמובאים במשנה ברורה בס"ק כ"ב וכן כתב להדיא בספר שולחן הטהור בסעיף י"א.