דיני שליח ציבור

מה הדברים הפוסלים אדם מלהיות ש"ץ?

תשובה

שלום רב!

שליח ציבור צריך להיות אדם שהגיע לגיל שחייב במצות, וצריך להיות אדם הגון, (ומרוצה לציבור).

אדם שאינו יודע לבטא את כל התפלה והברכות בלי שגיאות, אינו יכול לשמש כשליח ציבור.

אדם שהוא בעל עבירה אינו יכול לשמש כשליח ציבור, ובעל עבירה הוא אדם שמחלל שבת ויום טוב, או שאינו שומר על גדרי העריות, קל דעת ששגור בפיו דברי נבלות, רוצח, סוחר במאכלות אסורות ומכשיל את הרבים, אפיקורס, רפורמי,וכדומה, המגלח זקנו בתער. ודווקא כשלא חזר בתשובה על העבירות הנ"ל אבל מי שחזר בתשובה יכול לשמש כשליח ציבור, אבל בתעניות וימים נוראים ראוי להחמיר שלא ישמש כשליח ציבור.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום רב!
    במקרים של אדם שאינו יודע לומר את המילים בלי שגיאות ובבעל עברה אין חילוק ואינו עולה גם באופן חד פעמי

  2. הוא אינו פסול לשמש שליח ציבור, אבל ודאי כיון שיש להקפיד שיהיה ש"ץ ירא שמים וכו', יש לראות בין הציבור אם אין מישהו ראוי יותר..

  3. יש הרבה שראוים יותר, אפילו כמה שיש להם המילה "רב" לפני השם שלהם, אבל זה בית כנסת קטן, קהילה קטנה, והם מעדיפים שלום, ואני החדש בקהילה לא יכול לשנות, ק'ו אם זה לא אסור.
    גם הוא מהסוג שיודע לדחוף עצמו למרכז העניינים ולמנוע ביקורת כלפיו כי עסוק בלגרום ביקורת כלפי אחרים…