לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מצאה כתם בבגד הסמוך לגוף

אשה שלבשה בגד צמוד לגוף צד הפנימי יש בו בד לבן וצד החיצון צבוע ומצאה כתם אדום כגריס על צד הלבן מהו דינה?

תשובה

אשה שמצאה כתם בבגד לבן הצמוד לגופה ויש בו שיעור של מעט יותר מגריס, הרי היא טמאה, ודווקא כשהכתם במקום אחד, אבל שני כתמים קטנים אינם מצטרפים לשיעור גריס. וזה לא משנה אם הצד השני של הבגד הוא צבעוני מכיון שהדם נמצא על החלק הלבן של הבגד הרי היא טמאה.