לתת חוות דעת מקצועית כשיש לו אינטרס

בס"ד
שבת שלום מורי ורבותי
שאלתי:
אני סופר סת"ם, פנה אליי אדם וביקש לבדוק לו את הכתב של שני סופרים אחרים, כדי לתת חוות דעת מקצועית את מי להעדיף שיכתוב לו ספר תורה. הוא גם רמז לי שהוא חושב גם עליי שאכתוב לו ס"ת. ראיתי את היריעות וסברתי שהכתב שלי יותר מהודר מהודר משניהם, אבל חששתי להביע דעה בגלל שיש לי נגיעה שיקחו אותי, לכן מסרתי לו יריעה משלי שיראה לסופר אחר כדי לקבל חוות דעת מסופר אחר על הכתב שלי.
האם אני עשיתי נכון?
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

עשית לפנים משורת הדין בכך ששלחת את הכתב שלך לסופר אחר. היית רשאי לומר גם חוות דעת על הכתב שלך שהוא יותר מהודר, שהרי השואל יודע שיש לך נגיעה ואף על פי כן הוא מסתמך עליך.

כמו כן, לא היה איסור 'עני המהפך' שתמליץ על עצמך שהרי השואל עדיין לא סיכם עם אחד מהסופרים הראשונים.