עד פסול בחופה

בחתונת אחייניתי אחד העדים לכתובה ולקידושין היה אח הכלה שהוא אינו שומר שבת ונשוי לגויה – ניסיתי למנוע כולל פניה אל הרב המקדש, ללא הצלחה וסולקתי מהארוע. כולם אומרים לי שלא הייתי צריכה להתערב וזאת בעצם השאלה האם צריך להתערב? להשתדל למנוע?

תשובה:

כמובן העד פסול לחלוטין.

כמובן היית צריכה להתערב, כמו שהתורה חייבה אותך, באומרה "הוכח תוכיח את עמיתך". אנחנו צריכים לדאוג למי שהולך ליפול, ולעזור לו.

סולקת מהארוע? בזכות זה יכניסו אותך יותר פנימה באירועים הגדולים שיהיו בביאת משיח צדקנו בקרוב.

אולם כתבת שגם המסדר קידושין סירב לבקשה, וזה משונה. לכן יתכן (ואני מניח שמדובר שבזוג שלא ישמרו על נאמנות מוחלטת), שהמסדר קידושין "רצה" עדים לא כשרים, כדי שלא יחולו הקידושין. איך שהיה דבר זה אינו טוב ואינו יכול להשאר כך, אנא ובבקשה: להתקשר אלי, ולמסור פרטים באופן אישי.

אליה בר שלום, 02-5712424, 052-7653444. לנסות עד שמצליחים .

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה