חתימת עדים על כתובה בשתי שורות

ב"ה
האם עדי הכתובה חייבים להיות כתובים בשתי שורות זו על גבי זו, או שאפשרי גם בשורה אחת?

תשובה:

שלום רב,

יש לחתום דוקא בשתי שורות.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' מה סעיף יא, אבן העזר סי' קכה סעיף יב

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עדי הכתובה יכולים לחתום גם בשורה אחת בזה אחר זה, ובתנאי שהכתובה מסתיימת באמצע השורה והעדים חותמים בהמשך אותה שורה מיד עם סיום הכתובה. בזמן הראשונים – כל הכתובות היו חתומות כך.

    הרחבה גדולה בדברים אלו יש בספרנו משפט הכתובה, חלק ה פרק נא. את הספרים ניתן להשיג בחנויות הספרים.

    אליהו בר שלום
    דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו
    ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים
    מח"ס משפט הכתובה